Beveiligd inloggen in Mediris

Inleiding

Om uw persoonlijke gegevens beter te beschermen of om beroep te doen op sommige diensten (zoals raadplegen van de Hubs) kan u beveiligd inloggen in Mediris.
Beveiligd inloggen kan u op twee manieren:

• 2-stapsauthenticatie: naast uw wachtwoord geeft u dan ook een code in die u ontvangt via sms of Google Authenticator App.
  • eID: via kaartlezer brengt u uw identiteitskaart in en logt u in via de pincode van de kaart.

2-stapsauthenticatie

Om de 2-stapsauthenticatie te activeren surft u naar https://login.mediris.be, en vult u uw Gsm-nummer in. Vervolgens vindt u onderaan de pagina de rubriek Beveiliging.

Als u op de link ‘klik hier om 2-staps authenticatie via sms in te schakelen’ drukt wordt een code via sms naar het Gsm-nummer gestuurd dat aan uw profiel gelinkt is. Als u deze code ingeeft en op bevestigen drukt is de 2-stapsauthenticatie via SMS ingeschakeld.

Eens u de 2-stapsauthenticatie via SMS heeft ingeschakeld raden we aan om de 2-stapsauthenticatie via een smartphone-app in te schakelen.

U zal de Google Authenticator App moeten installeren op uw smartphone zodat u de QR code, die u te zien krijgt, kunt inscannen. U krijgt in de app meteen een code te zien die u kan ingeven.

Volgende keer u inlogt zal u de keuze hebben om een code via SMS aan te vragen of om de authenticator app te openen en de code meteen in te geven.

eID

Eerst sluit u een kaartlezer aan en brengt u uw identiteitskaart in. Op de login pagina drukt u vervolgens op de groene knop eID.

U zal uw certificaat moeten selecteren, vervolgens moet u de pincode van uw identiteitskaart ingeven.

This Post Has One Comment

Comments are closed.