FAQ bij opladen van uw eHealth certificaat

Print Friendly, PDF & Email

Beschik ik over een certificaat

U kan uzelf opzoeken op naam of RIZIV-nummer via de website www.medischkadaster.be om erachter te komen of u over een eHealth certificaat beschikt.

Als u een groen eHealth symbool ziet beschikt u over een certificaat, er wordt meteen vermeld tot wanneer het certificaat geldig is (moet elke drie jaar vernieuwd worden)

Waar vind ik mijn persoonlijk eHealth certificaat

Het eHealth certificaat is een klein bestand dat zich op de computer bevindt waar u het destijds aangemaakt heeft. De standaard locatie is C:\Gebruikers\Uw Windows-gebruikersnaam\ehealth\keystore.

Als u het certificaat niet op deze locatie vindt is het door u of door de verantwoordelijke in uw groepspraktijk naar een andere locatie verplaatst.

Als er meerdere certificaten in deze folder staan herkent u uw eigen certificaat aan de naam van het certificaat. Elk certificaat bestaat uit de term ‘SSIN=’, gevolgd door uw rijksregisternummer, gevolgd door de datum van aanmaak van het certificaat.

Wat is het wachtwoord van mijn certificaat

Wanneer u het certificaat aanmaakte heeft u ook wachtwoord gekozen dat bij dit certificaat hoort. Er is geen manier om dit wachtwoord te achterhalen of opnieuw aan te maken.

Als u het wachtwoord niet meer weet kan u ongelimiteerd raden, het certificaat zal niet geblokkeerd worden. Het wachtwoord bestaat uit minstens 8 tekens, waarvan een speciaal teken (cijfer, leesteken, …)

Als u het wachtwoord niet kan raden kan u enkel het certificaat nog herroepen en een nieuw aanvragen via de Etee-requestor applicatie

Opgelet: uw certificaat wordt ook gebruikt door het softwarepakket in uw praktijk. Als u uw huidig certificaat annuleert zal u het dus ook in uw softwarepakket moeten vervangen.

Het certificaat kon niet toegevoegd worden, probeert u later opnieuw

Als u deze foutboodschap te zien krijgt, probeert u waarschijnlijk een verlopen of niet geactiveerd certificaat op te laden.

Zoals hierboven omschreven kan u via de naam van uw certificaat achterhalen wanneer uw certificaat aangevraagd is:

Als u uzelf opzoekt via de website www.medischkadaster.be ziet u tot wanneer uw certificaat geldig is. Het certificaat is 3 jaar geldig, zo kan u berekenen of het certificaat dat u probeert op te laden verlopen is.

Om na te gaan of uw certificaat actief is kan u de grootte van het certificaat bekijken. Een actief certificaat is 12Kb groot, een niet geactiveerd certificaat is 3Kb groot.

Als het certificaat niet geactiveerd is kan u dit activeren via de ETEE-requestor applicatie.

Tot slot, het is mogelijk dat u een foutboodschap ziet omdat u een verouderde browser gebruikt (typisch internet explorer). We raden altijd aan om de Mediris Wachtpost software te openen in een moderne browser (Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, …)

This Post Has One Comment

Comments are closed.

Close Menu