Release 2.33

Print Friendly, PDF & Email

Pijltjestoetsen in de Mediris flow

In de u gekende stappen van de Mediris flows voor het registreren van patiëntencontacten, raadplegingen en oproepen kunnen naast de muis, de vorige/volgende knoppen ook de pijltjestoetsen op het toetsenbord gebruikt worden om te navigeren door de stappen.

We weten het, het is een kleinigheidje, maar wel ééntje die het gebruiksgemak opnieuw een stukje verbetert …

Bereiken maximum aantal patiënten in de wachtzaal

Op vraag van de wachtpost Antwerpen-Oost is er de mogelijkheid toegevoegd om een waarschuwing te laten verschijnen in het overzicht van de wachtzaal voor het onthaal indien een bepaald maximum aantal patiënten wordt bereikt. De bedoeling is om in dat geval de achterwacht te contacteren om bij te springen.

Dit is instelbaar per wachtpost. Contacteer ons gerust om voor het instellen van een persoonlijk voorkeur.

Koppeling met Cyberlab (MIPS)

Voor wachtposten die gevestigd zijn in een ziekenhuis en aangesloten zijn op het netwerk van het ziekenhuis is het mogelijk om labo onderzoeken elektronisch aan te vragen via een koppeling met Cyberlab van de firma MIPS.

Ook de labo resultaten kunnen rechtstreeks geconsulteerd worden op de resultatenserver van het labo in het ziekenhuis via een knop in de patiënt stap van de Mediris consultatie flow.

Toewijzing 1733 weekoproepen aan wachtarts

Voor alle wachtposten die gebruik maken van het 1733 protocol verloopt dit vanaf dit weekend via het eHealthBox-kanaal. Voor de regio Noord-West Vlaanderen worden de 1733 weekoproepen via datzelfde kanaal automatisch gekoppeld aan de arts van wacht in Permamed.

Geluidje bij inkomende 1733 oproepen

In deze versie van Mediris wordt er een geluidje afgespeeld voor het onthaal indien er een nieuwe oproep binnenkomt via 1733 die moet worden bevestigd.

De voorwaarde hiervoor is wel dat het “Oproepen” tabblad geopend is in Mediris.

Beheer : toegang intrekken gebruiker

Beheerders kunnen vanaf nu via het tabblad “Beheer” => “Gebruikers” de toegang voor artsen of onthaalmedewerkers ontzeggen die niet meer actief zijn.

Het is van belang voor de wachtpost om dit correct op te volgen zodat er geen personen toegang hebben tot informatie waartoe ze eigenlijk geen toegang meer zouden mogen hebben.

Beheer: toevoegen en aanpassen van RVT’s en medische huizen

Tenslotte kunnen beheerders vanaf nu ook alle gegevens van RVT’s en medische huizen beheren. De namen en de riziv nummers van organisaties kunnen niet aangepast worden, maar alle andere informatie kunnen langs deze weg up-to-date gehouden worden.

Close Menu