Mediris Recipe: typevoorschriften

In Mediris Recipe heeft u de mogelijkheid om een typevoorschrift aan te maken en op te slaan. Dit typevoorschrift is een lijst van medicatie die u dan telkens kunt oproepen. Het is na het oproepen nog altijd mogelijk om extra medicatie toe te voegen of te verwijderen.

Aanmaken van het typevoorschrift

Wanneer u inlogt op Mediris Recipe drukt u rechtsboven op “instellingen”. In het keuzemenu klikt u op “typevoorschriften”:

In het venster van de typevoorschriften drukt u linksboven op de knop ”Nieuw Typevoorschrift”:

Het aanmaken van het typevoorschrift is gelijkaardig aan een gewoon voorschrift aanmaken:

• Naam typevoorschrift: hier geeft u een naam in die relevant is voor uw lijst
  • Geneesmiddelen: hier kan u medicatie toevoegen op dezelfde wijze als u een voorschrift aanmaakt via de gewone weg (posologie is weerom verplicht)
  • Voorschrift: hier kan u kiezen om meerdere voorschriften aan te maken, al dan niet met een periodiciteit

Na het aanmaken van de medicatielijst moet u onderaan op “Afwerken” drukken, anders was uw werk voor niets!

Hieronder heb k heb een typevoorschrift aangemaakt met de naam “Test”.
Ik heb Dafalgan, Ibuprofen en Brufen toegevoegd als medicatie met een posologie van “1 per dag”. Ook heb ik ervoor gekozen om 2 voorschriften aan te maken met een periodiciteit van maandelijks:

Inladen van de lijst

U maakt een nieuw voorschrift aan, onder de patiëntgegevens ziet u een balk genaamd “Typevoorschrift”.

Als u op het pijltje van het invoervak klikt ziet u een overzicht van alle typevoorschriften die u al heeft aangemaakt. Ik klik op onze “test”, en dan op de knop “selecteer”, onze lijst van medicatie wordt ingeladen.

Op dit punt kan u nog extra medicatie toevoegen via het invoervak geneesmiddelen, of via het kruisje naast de medicatie kan u medicatie verwijderen

Eens u klaar bent kan u het voorschrift afwerken via de groene knop “Afwerken”